Сопраното Ана-Мария Спатарис ще бъде сред певците, които ще представят красотата

...
Сопраното Ана-Мария Спатарис ще бъде сред певците, които ще представят красотата
Коментари Харесай

Русенка ще участва в гала-концерт под патронажа на президентите на България и Румъния

Сопраното Ана-Мария Спатарис ще бъде измежду артистите, които ще показват хубостта на оперното изкуство

Гала-концерт „ Заедно в Европа “ ще се състои на 28 октомври в Националната опера в Букурещ. Събитието е под патронажа на президентите на Румъния Клаус Йоханис и на България Румен Радев и е отдадено на 30-ата годишнина от подписването на Договора за другарство, съдействие и добросъседство и на 15-ата годишнина от присъединението на двете страни в Европейски Съюз.

На една сцена ще излязат български и румънски оперни артисти, като измежду тях ще бъде и една русенка – сопраното Ана-Мария Спатарис, ученик на Музикалната академия в Букурещ, написа Публиката ще чуе още румънските солисти Симонида Луцеску (сопрано), Сорана Негря (мецоспорано), Лучиян Петрян (баритон) и Алин Стойка (бас) и българските оперни артисти Таня Иванова (сопрано), Кристиян Христов (тенор) и Евгений Станимиров (бас).

Артистите от двете страни на река Дунав ще показват хубостта на оперното изкуство под диригентството на Йордан Камджалов. Гостите на Националната опера в Букурещ ще могат да се насладят на арии от оперите „ Кармен “, „ Риголето “, „ Набуко “, „ Травиата “, „ Бохеми “, „ Атила “, „ Бал с маски “ и други

Преди и след Гала-концерта феновете ще могат да прегледат в лобито на Националната опера в Букурещ и част от взаимната галерия на Българска телеграфна агенция и „ Аджерпрес “, отдадена на общия път на Румъния и Република България в Европейското семейство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР